Tips and tricks pentru amenajarea terasei

Tips and tricks pentru amenajarea terasei

Cum amenajăm terasa?

Perioada călduroasă nu ar mai avea același farmec fără o terasă amenajată eficient. Însă, de cele mai multe ori, un astfel de spațiu nu primește atenția cuvenită. Rămâne doar o zonă de depozitare a diverselor lucruri personale. Totuși, cu ajutorul ideilor creative și obiectelor de calitate poți transforma obișnuitul în extraordinar, fie este vorba de o terasă închisă sau una deschisă. Primul lucru la care trebuie te gândești este felul în care te vei simți. Aici este locul în care te poți relaxa după zilele obositoare de muncă sau școală. Atenția la detalii este cea care primează în astfel de situații.

Există câteva trucuri care îți vor fi de mare folos în crearea unei terase reușite:

1. Ia în calcul dimensiunile disponibile și profită la maximum de fiecare colțișor. Gândește-te dacă acolo vei putea primi musafiri sau dacă poți integra elemente de decor diverse. Nu trebuie te îngrijorezi, există variante care se plieze în funcție de fiecare caz în parte. De asemenea, nu uita analizezi îndeaproape și produsele pe care dorești le achiziționezi.

2. Mizează pe variante de mobilier definite de calitate și confort. Alegerea mobilierului este una dintre cele mai complexe îndatoriri. De ce tocmai așa? Pentru că există o sumedenie de alternative pe piață, dar care nu asigură întotdeauna experiențe plăcute. Un scaun suspendat din ratan natural în combinație cu o măsuță pliabilă poate deveni una dintre cele mai bune variante pentru terasă. Design-ului scaunului este unul care integrează elemente nonconformiste și care vor aduce un suflu exotic locului în care este amplasat. Ratanul este un material care prezintă proprietăți excelente în ceea ce privește rezistența și durabilitatea. Condițiile meteorologice extreme nu vor reprezenta o problemă. Textura și finisajul obiectului vor rămâne intacte odată cu trecerea timpului. Este special creat pentru cei care își doresc momente sincere, în care se recreeze și își pună ordine în gânduri. Gradele de confort sunt, astfel, la cele mai înalte standarde. În combinație cu o măsuță pliabilă poți realiza cu ușurință fiecare activitate de la luarea cinei până la cititul unei cărți.

3. ​Nu pot lipsi plantele de tot felul, pentru un plus de originalitate și bun gust. Ele dau tonul zilelor reușite, îmbibate de sentimente și energii pozitive. Nimic nu se compară cu timpul petrecut în sânul naturii. În cazul în care spațiul îți permite, poți adăuga rafturi inteligente în care să atașezi cărți sau alte elemente decorative care completeze atmosfera creată.

4. ​Nu exagera cu iluminatul. Ai nevoie de un loc în care să te izolezi de agitația de afară, nu de un club gălăgios. Variantele care asigură o lumină difuză și caldă sunt cele mai indicate în asemenea situații. Pe timpul zile poți opta pentru draperii sau jaluzele închise la culoare, în cazul în care dispui de o terasă închisă. În ceea ce privește terasele deschise poți alege umbrit de copaci sau umbrele de mari dimensiuni.

5. ​Ia în calcul stilul de amenajare utilizat în interiorul locuinței. Când vine vorba de activități de amenajare, trebuie să fii constant/ă, indiferent de situație. Eventualele discrepanțe vor crea în primul rând un efect vizual nereușit. În plus, nu vei putea găsi o zonă care să îți ofere echilibrul de care ai nevoie. Nu uita că în ciuda regulilor esențiale de design, personalizarea este un element cheie. Nu încerca să îți definitivezi o terasă care să arate la fel ca a prietenilor tăi. Într-adevăr, când vine vorba de o terasă, ideal ar fi să optezi către variante care să se asorteze cu atmosfera dinamică din timpul verii. Mobilier din ratan, plante colorate și iluminare jucăușă gravitează în jurul teraselor exotice. Însă, încearcă să aduci prin fiecare componentă integrată în terasă o parte din tine. De aici pot izvorî cele mai creative idei de amenajare.

6. ​Alege variante calitative pentru podea. Lemnul este cel mai potrivit în cazul unei terase închise datorită rezistenței împotriva diverselor șocuri chimice și mecanice. În plus, luciul aparte va fi păstrat o perioadă lungă de timp. Dacă ai ales să amenajezi o terasă în exteriorul locuinței piatra naturală este cea mai indicată. Însă, poți rămâne și la varianta din lemn dacă ai ales un stil de amenajare care necesită un astfel de material.

Dacă îți dorești o terasă care atragă toate privirile și în care experimentezi clipe liniștite, astfel de sfaturi te vor ajuta cu siguranță. Funcționalitatea, siguranța și confortul ar trebui fie principalele lucruri pe care le iei în considerare.

Nu te grăbi în privința alegerii mobilierului sau celorlalte elemente de design. Investește în opțiuni de calitate superioară pentru a definitiva un spațiu care te reprezinte în totalitate.

Impartășește

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat