Amenajarea bucătăriei cu buget redus
Amenajarea bucătăriei cu buget redus
Procesul de amenajare sau restaurare a casei poate fi unul interesant și pentru care vei lucra cu drag și spor. Totuși, atunci când ai un buget limitat, întregul demers poate deveni o sursa de stres. Nu este nevoie să te îngrijorezi, există soluții ușoare si practice la care poți apela.
Atunci când vine vorba de bucătărie, acesta este un spațiu important al locuinței. În general, o buna parte din timp ți-l petreci în bucătărie. Fie că ești o gospodină și îți place să gătești sau nu, încăperea destinată preparării hranei este una necesară pentru orice cămin. De aceea, îți dorești să fie una complet utilată, cu un aspect aparte și un aer modern.
Clipul de astăzi este destinat amenajării bucătăriei, iar sfaturile pe care ți le oferim vor face diferența. Află cum să îți planifici totul din timp, fără să îți scape vreun detaliu.
Care sunt sfaturile noastre pentru un proces optim?
În primul rând, asigură-te că ai realizat o analiză precisă a întregului proiect. Documentează-te cu acuratețe pentru a avea în vedere fiecare posibilitate existentă. Efectuează căutări constante și detaliate ale tuturor elementelor de care ai nevoie. Compară prețurile și alege ceea ce ți se pare avantajos. Totuși, nu uita de calitate. Astfel, bugetul pe care îl vei stabili o să fie potrivit pentru fiecare piesă din bucătărie.
Atunci când ideile tale nu îți oferă încredere, poate îți dorești să apelezi la un specialist. De aceea, gândește-te bine care sunt planurile tale și ia în calcul opțiunea de față. Desigur, vei avea nevoie de un plus în bugetul tău, însă costurile pentru un designer de interior nu sunt atât de ridicate. Contează foarte mult mărimea proiectului, dar ideile și soluțiile pe care ți le oferă vor fi de mare ajutor. În funcție de bugetul tău, lucrarea va prinde contur, iar bucătăria va arăta impecabil. Nu uita, profesioniștii vin mereu cu idei conforme pentru situație. În plus, rezultatul final îți va îndeplini fiecare criteriu, iar tu vei fi mulțumit .
Oferă-ți siguranță prin alocarea unei marje de 500-1000 lei în plus față de bugetul dorit. Este important să știi că obiectele aflate la prețuri avantajoase pot să nu fie potrivite pentru tine . Există mulți factori care pot influența activitatea de renovare. Spre exemplu, s-ar putea să achiziționezi piese de dimensiuni nepotrivite, există posibilitatea ca și chiuveta sau aragazul să nu fie potrivite pentru mobilierul pe care l-ai ales.
Apoi, ce fel de bucătărie îți dorești? Poți să optezi pentru o bucătărie open-space sau una închisă. Pentru a face alegerea optimă, trebuie să ai în vedere cât timp aloci gătitului. Dacă alegi un spațiu deschis, vei avea nevoie de o hotă și de un spațiu alocat mesei. Ai grijă la decor! Pentru că încăperea nu este delimitată, îți vei dori sa asortezi piesele în funcție de cele care există deja în living. Și, bineînțeles, să nu aglomerezi!
Dimensiunea spațiului de care dispui nu contează atât de mult. Mai important este să știi cum să organizezi totul. Când ai o bucătărie mică, deciziile trebuie să fie bine gândite. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a amenaja o bucătărie practică și funcțională:
Tu ce alegeri ai făcut în ultima renovare? Plănuiești să revizuiești spațiul?