Amenajarea bucătăriei cu buget redus

Amenajarea bucătăriei cu buget redus

Amenajarea bucătăriei cu buget redus

Procesul de amenajare sau restaurare a casei poate fi unul interesant și pentru care vei lucra cu drag și spor. Totuși, atunci când ai un buget limitat, întregul demers poate deveni o sursa de stres. Nu este nevoie te îngrijorezi, există soluții ușoare si practice la care poți apela.

Atunci când vine vorba de bucătărie, acesta este un spațiu important al locuinței. În general, o buna parte din timp ți-l petreci în bucătărie. Fie ești o gospodină și îți place gătești sau nu, încăperea destinată preparării hranei este una necesară pentru orice cămin. De aceea, îți dorești fie una complet utilată, cu un aspect aparte și un aer modern.

Clipul de astăzi este destinat amenajării bucătăriei, iar sfaturile pe care ți le oferim vor face diferența. Află cum îți planifici totul din timp, fără îți scape vreun detaliu.

Care sunt sfaturile noastre pentru un proces optim?

În primul rând, asigură-te ai realizat o analiză precisă a întregului proiect. Documentează-te cu acuratețe pentru a avea în vedere fiecare posibilitate existentă. Efectuează căutări constante și detaliate ale tuturor elementelor de care ai nevoie. Compară prețurile și alege ceea ce ți se pare avantajos. Totuși, nu uita de calitate. Astfel, bugetul pe care îl vei stabili o fie potrivit pentru fiecare piesă din bucătărie.

Atunci când ideile tale nu îți oferă încredere, poate îți dorești apelezi la un specialist. De aceea, gândește-te bine care sunt planurile tale și ia în calcul opțiunea de față. Desigur, vei avea nevoie de un plus în bugetul tău, însă costurile pentru un designer de interior nu sunt atât de ridicate. Contează foarte mult mărimea proiectului, dar ideile și soluțiile pe care ți le oferă vor fi de mare ajutor. În funcție de bugetul tău, lucrarea va prinde contur, iar bucătăria va arăta impecabil. Nu uita, profesioniștii vin mereu cu idei conforme pentru situație. În plus, rezultatul final îți va îndeplini fiecare criteriu, iar tu vei fi mulțumit .

Oferă-ți siguranță prin alocarea unei marje de 500-1000 lei în plus față de bugetul dorit. Este important să știi că obiectele aflate la prețuri avantajoase pot să nu fie potrivite pentru tine . Există mulți factori care pot influența activitatea de renovare. Spre exemplu, s-ar putea să achiziționezi piese de dimensiuni nepotrivite, există posibilitatea ca și chiuveta sau aragazul să nu fie potrivite pentru mobilierul pe care l-ai ales.

Apoi, ce fel de bucătărie îți dorești? Poți optezi pentru o bucătărie open-space sau una închisă. Pentru a face alegerea optimă, trebuie ai în vedere cât timp aloci gătitului. Dacă alegi un spațiu deschis, vei avea nevoie de o hotă și de un spațiu alocat mesei. Ai grijă la decor! Pentru încăperea nu este delimitată, îți vei dori sa asortezi piesele în funcție de cele care există deja în living. Și, bineînțeles,  nu aglomerezi!

Dimensiunea spațiului de care dispui nu contează atât de mult. Mai important este să știi cum organizezi totul. Când ai o bucătărie mică, deciziile trebuie  fie bine gândite. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a amenaja o bucătărie practică și funcțională:

Optează pentru culori deschise (alb sau crem) și apelează la accente de contrast. Poți alege si mobilierul după același criteriu.
Ferește-te de acoperirea întreagă a pereților. Un spațiu prea încărcat poate da impresia unor dimensiuni mai mici, lucru de care vrei te ferești. Totuși, poți să folosești rafturi sau etajere deschise. 
Selectează mobilier care beneficiază de multiple funcții de utilizare. Nu uita fie unul care încorporeze electrocasnicele. 
Pentru un aspect deosebit și iluzia unui spațiu mai mare, poți folosi o aranjare liniară.
Obține o bucătărie elegantă cu ușurință, indiferent de situația în care te afli. Este surprinzător să vezi ce se poate face cu un buget restrâns. Poți ajunge la rezultatele mult visate, fără să depui un imens efort financiar.
 
Acum că știi câțiva pași care te pot aduce mai aproape de îndeplinirea dorințelor tale, nu uita să ne ți și pe noi la curent cu parcursul pe care îl ai!

Tu ce alegeri ai făcut în ultima renovare? Plănuiești să revizuiești spațiul?
Oferă-ne și nouă soluțiile tale pentru diferite complicații pe care le-ai întâlnit. Suntem curioși cum decurge procesul de renovare pentru fiecare dintre voi și așteptăm răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii!

Impartășește

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat