Cele mai comune greșeli de design la români

Cele mai comune greșeli de design la români

Când vine vorba de amenajarea locuinței, românii nu țin cont întotdeauna de regulile esențiale de design. Tocmai de aceea, echilibrul spatiului este afectat semnificativ. Procesul de amenajare ar trebui combine cu succes caracteristicile personalității tale și detaliile responsabile pentru crearea unui spațiu armonios. Informarea este punctul de la care pleacă rezultatele de succes. Nu trebuiedevii un expert în design pentru a ști cum amenajezi un loc special. Fii la curent tendințele și ia în calcul doar părerile specialiștilor. De asemenea, se poate învăța mult din eșecurile altora. Iată care sunt cele mai comune greșeli de design la români pe care le eviți cu orice preț:

-       Nerealizarea unui plan de amenajareMajoritatea crede activitățile de amenajare se pot face și după instinct. „Lasă merge și așa” nu este un principiu care se aplice într-un astfel de caz. Totul se planifică în detaliu. Într-o primă fază se iau măsurători pentru a avea o perspectivă de ansamblu asupra spațiului avut la dispoziție. Mai apoi, poți realiza lista cu obiectele de mobilier și accesoriile care se vor potrivi în încăpere.

-       Lipsa unui buget clarBineînțeles atunci când vine vorba de costuri, lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta. Însă, niciodată nu ar trebui inițiezi activități de amenajare fără fii pregătit corect din punct de vedere financiar. De cele mai multe ori, românii încearcă facă totul pe repede înainte și optează pentru variante ieftine. O asemenea decizie îți va crea probleme atât din punct de vedere al esteticii generale, cât și a funcționalității obiectelor utilizate. Economisește timp și alege produse de calitate, indiferent de situație.

-       Supraaglomerarea locuinței – Cu ideile potrivite, chiar și cele mai înguste spații pot da impresia unui loc aerisit și îngrijit. Însă, românii aleg integreze cât mai multe elemente, indiferent de dimensiuni. Există, totuși, variante moderne, minimaliste, în materie de mobilier și obiecte de decor. Se caracterizează, de asemenea, prin mulțifuncționalitate și aspect unic. Organizarea obiectelor personale nu va mai reprezenta o problemă, iar tu te vei putea bucura de o atmosferă echilibrată.

-       Ușile care se deschid greșitUnul dintre aspectele centrale când vine vorba de proiectarea locuinței. La prima vedere, nu pare foarte important, tocmai de aceea, deseori se instalează uși care se deschid în exteriorul camerei. O astfel de greșeală îți va afecta semnificativ celelalte acțiuni de amenajare din cauza disconfortului creat.

-       Alegerea nepotrivită a stilului de amenajareLocuința personală ar trebui să poarte amprenta felului tău de a fi și a zonei în care te afli. Ei bine, multe persoane cred este în regulă amenajeze casa conform stilurilor abordate de prieteni sau persoane publice. Încearcă faci alegeri care te reprezinte în totalitate. Ești o persoană nostalgica ce adora obiectele vechi, elegante? Stilul vintage este cel mai potrivit. În cazul în care îți dorești o locuință modernă compartimentată în zone practice, stilul minimalist este cel mai indicat. De asemenea, adaptează culorile și piesele de mobilier în funcție de spațiul camerelor. Culorile închise sau contrastele extravagante sunt recomandate celor care se bucură de locuințe spațioase. Simplitatea mobilierului și nuanțele pastelate sunt specifice încăperilor înguste.

-       Integrarea prea multor obiecte decorativeDacă îți place colecționezi diverse obiecte inutile, ar fi momentul te oprești. Când vine vorba de amenajarea locuinței, chiar și un singur detaliu ales greșit poate fi dezastruos pentru aspectul general. Limitează-te doar la acele accesorii care completează cu succes atmosfera creată. Renunță la obiectele care nu îți mai sunt de folos sau care s-au degradat odată cu trecerea timpului. De asemenea, funcțiile moderne te vor ajuta cu siguranță ieși din tipare.

-       Ineficiența corpurilor de iluminat. Nimic nu este mai ineficient decât o cameră iluminată greșit. Camerele întunecoase nu vor face altceva decât te obosească și mai tare. Dacă îți dorești un spațiu care confere energii pozitive și îți ofere sentimentul de acasă, alege cât mai multe surse de lumină. Încearcă combini mai multe elemente precum spoturi, lămpi sau lustre pentru un plus de confort. În ceea ce privește lumina, mizează pe variantele calde și liniștitoare. Ia in considerare, de asemenea, și sursele naturale de lumină.

Lista greșelilor de amenajare ar putea continua, dar o înțelegere optimă a regulilor esențiale te va ajuta eviți situațiile neplăcute. Materialele de bună calitate pentru mobilier și accesorii, stilul de amenajare potrivit și iluminarea adecvată sunt doar câteva dintre aspectele de care  ții cont.

Nimic nu se compară cu momentele trăite într-un spațiu creat cu atenție la detalii și responsabilitate.

Impartășește

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat