Amenajarea băii în stil scandinav

amenajare baie stil scandinav

Amenajarea băii în stil scandinav

Dacă te gândești de mult timp cum ar trebui îți amenajezi baia, stilul scandinav este răspunsul. Popularitatea sa a crescut exponențial în ultimii ani. De ce tocmai așa? Pentru  îți oferă idei practice de amplasare a mobilierului și integrare a elementelor de decor. Spațiul îngust nu va mai reprezenta o problemă, iar atmosfera creată va fi definită de echilibru și armonie. În ceea ce privește estetica generală, simplitatea și naturalețea sunt cele care gravitează în jurul fiecărui element. Totuși, finisajele atente la detalii și formele nonconformiste vor atrage cu siguranță toate privirile. Experiențele tale și ale invitaților tăi vor fi cu siguranță marcate de momente speciale. Însă, avantajele nu se opresc aici:

Mobilier – Piesele de mobilier specifice stilului scandinav sunt renumite pentru practicabilitatea și calitatea de care dau dovadă. Există numeroase variante multifuncționale care îți permit să profiți la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Indiferent de numărul obiectelor personale, depozitarea nu va mai reprezenta o problemă. Chiar și amenajarea unei băi de mici dimensiuni va deveni un prilej de bucurie, tocmai datorită mobilierului compact. De asemenea, sunt foarte ușor de întreținut și curățat. Fără substanțe costisitoare sau etape complexe.

Forme și texturi – În ciuda elementelor de design simple, stilul scandinav se remarcă prin crearea unor finisaje inedite. Bateriile asimetrice de la cadă sau lavoar vor intra imediat în atenția oricărei persoane care se află în încăpere.

Accesorii – Dacă una dintre cele mai grele provocări ți se pare alegerea accesoriilor, ei bine, în cazul stilului scandinav lucrurile se simplifică semnificativ. Într-un astfel de caz, nu se mizează pe alegeri excentrice. Obiectele împletite din ratan devin cele mai indicate alternative. Coșurile împletite au un aspect inovator, simplu și exotic în același timp. Oglinzile din același material pot fi atașate de asemenea pentru a completa atmosfera creată. Ratanul dă dovadă de calități extraordinare în ceea ce privește rezistența și durabilitatea în timp. În plus, obiectele de decor sunt realizate manual și poartă parfumul incitant al vacanțelor de vis.

Nuanțe de culori – Paleta cromatică mizează pe opțiuni deschise care dau senzația unui spațiu mereu aerisit. Un asemenea aspect reprezintă un avantaj substanțial pentru băile de mici dimensiuni. Se pot realiza de asemenea combinații îndrăznețe, dar ai mare grijă la detalii. Orice mișcare în plus poate destabiliza echilibrul creat anterior. În cazul în care ai ales obiecte sanitare de un alb imaculat, poți alege contraste în ceea ce privește gresia sau faianța. Nuanțele de gri sau negru vor crea cu siguranță un design spectaculos. Betonul șlefuit aplicat pe pereți va ieși cu siguranță din tipare. Efectul vizual creat de material nu este foarte prietenos, însă, cu ajutorul accesoriilor și obiectelor de mobilier potrivite vei avea parte de un rezultat spectaculos.

Obiecte sanitare – Materialele premium utilizate pentru realizarea obiectelor sanitare îți vor oferi posibilitatea de a te bucura de grade sporite de confort și siguranță. Lavoarele și bateriile de baie sunt special concepute pentru a persista cu succes cu trecerea timpului. De asemenea, încorporează funcții practice care te pot ajuta să controlezi eficient consumul de apă. Bideul suspendat sau bateriile de baie incluse în podea te vor ajuta, de asemenea, să economisești spațiu.

IluminareCând vine vorba de integrarea corpurilor de iluminat în stilul scandinav, lumina naturală este cea care primează. Nu sunt folosite artificii de culori sau mixuri care îngreuneze și mai tare experiențele. Se recomandă plasarea în tavan sau podea. Combinarea luminii reci cu cea caldă este cea mai potrivită. Cu ajutorul ei, încăperea va integra cu succes funcționalitate, nonconformism și bun gust. Baia ar trebui se transforme într-o stare de fapt cu ajutorul lor, nu într-un loc extravagant.

Țesături naturaleAtât pentru covor, cât și pentru prosoape sau alte accesorii de îngrijire personală sunt recomandate fibrele naturale. Confortul și siguranța ta sunt cele care primează în cazul stilului scandinav. Bumbacul este cel care gravitează în jurul experiențelor plăcute. Însă, în cazul covorului ai grijă să găsești variante destul de aderente pentru a evita diversele accidentări din cauza acumulării apei în zona căzii. La fel ca în cazul bateriilor de baie, este recomandată achiziționarea unor forme geometrice inedite pentru a completa armonios atmosfera creată cu ajutorul accesoriilor.

În doar câteva cuvinte, stilul scandinav înseamnă simplitate. Nu trebuie improvizezi sau adaugi detalii în plus. Aspectul general va deveni piesa de rezistență din întreaga locuință. Accesoriile practice, mobilierul de calitate și nuanțele de culori neutre te vor ajuta ieși din tipare în ceea ce privește amenajarea băii. De asemenea, aici vei putea uita de factorii de stres sau momentele neplăcute din timpul zilei.

Optează pentru un stil de amenajare scandinav dacă îți dorești o baie modernă!

 

Impartășește

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat