5 curiozități despre amenajarea băii
5 curiozități despre amenajarea băii
Amenajarea băii reprezintă un pas important în crearea unei locuințe armonioase. De cele mai multe ori, însă, o astfel de încăpere este tratată cu indiferență. Motivele principale au legătură cu lipsa de timp, buget sau incapacitatea de a găsi ideile potrivite în materie de estetică. Însă, secretele unei băi perfecte au la bază doar două ingrediente simple: atenție la detalii și creativitate. Cu ajutorul lor, orice spațiu se poate transforma într-un loc special, capabil să creeze o atmosferă relaxantă. Există, de asemenea, și alte aspecte care merită analizate îndeaproape. Iată 5 curiozități despre amenajarea băii care îți vor fi de mare folos:
1. Poți opta pentru decorarea pereților cu tapet. Majoritatea cred că tapetul este o variantă optimă doar pentru anumite camere din locuință, precum dormitorul sau livingul. Adevărul este că poți integra o astfel de variantă de design chiar și în baie. Însă, înainte de a achiziționa opțiunea potrivită gusturilor tale, ar trebui să iei în calcul câteva detalii importante. Umezeala și aburii din baie vor afecta serios proprietățile tapetului, tocmai de aceea ar trebui să alegi o variantă rezistentă. Riscul apariției mucegaiului sau diverselor pete va fi îndepărtat cu succes. Metodele de ventilație sunt și ele indicate în astfel de situații. Pe lângă ferestre, este recomandat să integrezi un ventilator care funcționează pe bază unui sistem performant. De asemenea, partea superioară a tapetului trebuie să fie cauciucată pentru a putea permite picăturilor de apă să se scurgă. Pentru a putea realiza cu ușurință procesul de curățare (pentru a curate mai ușor) alternativele lavabile sau superlavabile sunt cele mai indicate. Nu vei avea nevoie de substanțe costisitoare sau metode complexe pentru a întreține tapetul. Vei avea nevoie doar de un burete umed. În ceea ce privește aspectul general, există o gamă diversificată de alternative. În afară de gusturile personale, ar trebui să ții cont de stilul de amenajare abordat în locuință. Nuanțele și texturile simple sunt recomandate în cazul băilor de dimensiuni mici pentru a da senzația de loc aerisit. Modelele florale sunt potrivite pentru crearea unui mediu exotic, capabil să îți ofere momente liniștite.
2. Obiectele sanitare ar trebui poziționate corect pentru a te bucura la maximum de avantajele pe care le oferă. Majoritatea persoanelor nu acordă atenție sporită unui astfel de aspect și integrează corpurile sanitare după bunul plac. Însă, așezarea conform regulilor va uniformiza spațiul pe care îl ai la dispoziție. Regula de bază nu implică detalii complexe (inutil). Distanța dintre chiuvetă și cadă sau cabină de duș ar trebui să fie de 30 cm. Între chiuvetă și vasul de toaletă ar trebui să existe 20 de cm. De asemenea, cada ar trebui trebui să se afle la 20 de cm de vasul de toaletă.
3. Variantele lucioase de gresie nu îți pot oferi grade sporite de siguranță și confort. Oricât de bine ar arăta, în contact cu umezeala vor crea un spațiu foarte alunecos, care poate duce la apariția unor situații neplăcute. O clipă de neatenție poate determina chiar accidentări serioase. Finisajele mate, pe de cealaltă parte, sunt mult mai practice. De asemenea, creează un aspect vizual inedit, care se va potrivi de minune în băile moderne.
4. Spațiul de depozitare este un punct important în amenajarea băii, însă nu ar trebui să te concentrezi doar pe el. Nu ar trebui să te gândești la baie ca la o debara, unde poți integra cât mai multe obiecte personale. Ea trebuie să devină sanctuarul tău de relaxare și odihnă. Chiar dacă nu ai destul spațiu, nu trebuie să te impacientezi. Există numeroase variante de mobilier multifuncționale care te pot ajuta să integrezi toate lucrurile de care ai nevoie. Nu uita, de asemenea, de suporturile ingenioase pentru prosoape sau alte produse de îngrijire.
5. Lumina aleasă în mod eronat va dezechilibra semnificativ întregul design creat. Corpurile de iluminat par la prima vedere detalii care contează foarte puțin. Tocmai de aceea, sunt alese pe ultima sută de metri. Becurile simple, cu lumină clară și rece sunt cele mai indicate în asemenea situații. Așezate lângă oglindă îți vor permite să realizezi cu succes toate activitățile cotidiene. Pentru un plus de confort și funcționalitate (de ce?) poți opta pentru variantele cu lumină caldă. Astfel, vei evita crearea unor zone întunecoase.
Amenajarea băilor nu implică detalii atât de dificile, precum ai crede. Informarea este elementul cheie, indiferent de situație. Sfaturile specialiștilor în design sunt cele care te vor ajuta să dai viață băii la care ai visat dintotdeauna. Nu uita, de asemenea, că alegerile calitative reprezintă cele mai bune investiții, indiferent de situație.