Recomandări pentru amenajarea unei băi mici

Recomandări pentru amenajarea unei băi mici

Cum amenajăm o baie mică?

Amenajarea unei băi mici devine de cele mai multe ori o responsabilitate imensă. Din cauza spațiului limitat, orice greșeală va dezechilibra armonia elementelor componente. E nevoie, așadar, de multă răbdare și responsabilitate pentru a definitiva rezultate impecabile. De asemenea, calitatea este cea care dictează experiențele plăcute. Tocmai de aceea, ar trebui să mizezi pe un astfel de lucru ori de câte ori realizezi achiziții. Nu ar trebui să te limitezi doar la valoarea sumelor implicate. Cu trecerea timpului, vei observa diferența dintre obișnuit și extraordinar. În ceea ce privește stilul de amenajare, există câteva recomandări pe care ar trebui să le iei în seamă pentru a definitiva baia perfectă:

-  Înlocuiește variantele clasice de gresie și faianță. Pentru a putea maximiza spațiul avut la dispoziție, se recomandă opțiunile de mici dimensiuni în ceea ce privește gresia și faianța. Însă, pentru un plus de funcționalitate și estetică, poți alege elemente innovative. Tapetul pentru baie și plăcile decorative din ciment sau piatră naturală se îmbină armonios pentru a crea un loc inedit. Sunt rezistente la valorile termice și cantitatea de umiditate specifice activităților din baie. De asemenea, nu vor îngreuna etapele alocate procesului de curățare și întreținere.

-  Alege inteligent nuanțele de culori pentru pereți și podea. Culorile deschise precum bej, gri sau crem sunt cele mai indicate pentru a da senzația unui loc spațios. Poți alege combinații ingenioase și care să aducă un suflu inedit încăperii. Însă, regula de bază este ca pereții să aibă o culoare mult mai deschisă decât cea a podelei. Pentru un plus de confort și siguranță, poți alege combinațiile prestabilite de producător. Totuși, nimic nu se compară cu farmecul pe care îl conferă personalizarea. Roșul este una dintre culorile care mizează exclusiv pe senzații unice și sentimente sincere. Cu ajutorul său, vei putea crea un cadru intim și relaxant. Albastrul, de asemenea, are efecte minune asupra psihicului. Vei putea scăpa rapid de factorii de stres acumulați de-a lungul zilei. Nuanța pătrunzătoare îți va aminti de briza răcoritoare a mării. Combinația de bej și crem îți va permite să faci alegeri îndrăznețe în ceea ce privește mobilierul. Ieși din zona de confort și modelează efecte vizuale impecabile!

-  Elimină obiectele de mobilier și accesoriile de care nu ai nevoie. Când vine vorba de băile mici, este recomandat să optezi pentru corpuri de mobilier care să nu îngreuneze atmosfera generală. Variantele grele, voluminoase nu vor face altceva decât să minimizeze spațiul avut la dispoziție. Optează pentru obiectele multifuncționale, definite de caracteristici moderne. Dulăpioarele care  încorporează sertare multiple sunt opțiunile indicate în asemenea situații. Astfel, vei putea organiza fiecare element în așa fel încât să definitivezi un loc mereu curat și aerisit.

-  Simplitatea este cea mai recomandată, însă poți adopta orice stil îți dorești. Stilul minimalist, mereu fresh, este una dintre alternativele populare în cazul băilor de mici dimensiuni. Se mizează exclusiv pe naturalețe. Formele asimetrice în ceea ce privește bateriile de baie sau diversele accesorii reprezintă piesele de rezistență. Căzile de baie sunt înlocuite de paneluri de duș care se atașează rapid pe unul dintre pereți. Accesoriile din ratan precum oglinzile sau coșurile pentru rufe vor trasa o atmosferă exotică și plină de povești interesante. Dacă, în schimb, caracteristicile stilului vintage te caracterizează mai mult, poți alege elemente dintr-o asemenea gamă. Poți opta pentru baterii de baie cu forme și texturi speciale, care să confere un aer boem băii. Culorile pastelate și obiectele de artă nu pot lipsi din încăpere. Nu trebuie să faci neapărat alegeri care să modifice substanțial armonia elementelor componente. Poți opta pentru suporturi sau decorațiuni inedite. În cazul în care spațiul este de partea ta, poți insera inclusiv tablouri sau corpuri de iluminat definite de eleganță și somptuozitate.

-  Adaugă oglinzi. Recunoscute pentru iluziile optice pe care le creează, asemenea accesorii îți vor permite să manevrei după bunul plac dimensiunile băii. Tocmai de aceea, este recomandat să achiziționezi variante voluminoase, care să atragă imediat atenția. Poți alege variantele care se agață sau cele care se integrează direct în perete. Oglinzile au și un rol energetic substanțial. Conform regulilor feng shui, asemenea obiecte ar trebui așezate în fața ușii. Într-un asemenea mod, se va păstra un flux constant de sentimente și energii pozitive. Baia va deveni, astfel, un sanctuar de voie bună și dinamism.

Băile mici sunt adesea cele mai complicate spații de amenajat. Însă, cu ajutorul alternativelor care combină detalii moderne și nonconformiste, totul va ieși conform așteptărilor. Oglinzile și paleta cromatică deschisă sunt elementele care au un rol esențial în fluidizarea spațiului, însă poți alege și variante îndrăznețe. În ceea ce privește stilul de amenajare, poți adopta fie alegeri minimaliste sau vintage. Ai grijă, însă, la detalii.

Creează-ți cu succes baia la care ai visat dintotdeauna cu ajutorul sfaturilor practice de amenajare!

Share

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat