Cum să te pregătești ÎNAINTE de amenajarea BĂII

Cum să te pregătești ÎNAINTE de amenajarea BĂII

 

Ce ti-ai imaginat initial poate nu se va putea alinia perfect la specificațiile încăperii.

Tocmai de aceea, este necesar să aloci un timp mai mare în care să te gândești cum vrei să arate rezultatul final. Pentru un plus de confort, poți așeza totul pe hârtie pentru a putea avea o înțelegere aprofundată a acțiunilor pe care le vei derula. De asemenea, bugetul este încă un pas extrem de important în realizarea procesului de amenajare. Ai nevoie de suficiente resurse pentru a putea da viață creativității și implicit pentru a fi mulțumit de efectul vizual creat.

Dacă și tu îți dorești o baie impecabilă din toate punctele de vedere, ia în calcul recomandările de mai jos.

Verifică minuțios starea instalațiilor electrice

Siguranța ta și a familiei tale ar trebui să primeze, indiferent de situație. Apelează la serviciile unui instalator pentru a te asigura că sistemul care stă la baza instalațiilor electrice nu suferă defecțiuni tehnice. Vei putea îndepărta cu succes, astfel, riscul electrocutărilor sau inundațiilor.

Gândește-te la nevoile tale

Analizează cu atenție spațiul pe care ți-l oferă încăperea și adaptează-l la nevoile tale și ale celorlalte persoane din locuință. În cazul familiilor numeroase, vei avea nevoie de un plan riguros de organizare. Astfel, vei avea nevoie de mai multe obiecte de mobilier sau accesorii și suporturi multifuncționale.

În cazul în care timpul este de partea ta, iar serile de relaxare se încheie cu o baie fierbinte, cada este cea mai indicată. Pe de cealaltă parte, băile mici au nevoie de mai multă comprimare și atenție la detalii. Un panel de duș te-ar putea scuti de problema spațiului îngust. Se instalează cu ușurință pe unul dintre pereții băii și prezintă un design modern. Este alternativa sigură chiar și pentru cei mici.

Poziționarea vasului de toaletă este destul de importantă

Poate părea un aspect nesemnificativ la prima vedere. Însă, prima impresie contează, chiar și în cazul amenajării interioare. Așadar, încearcă să gândești totul în așa fel încât vasul de toaletă să nu fie primul obiect din câmpul vizual. Poți miza pe celelalte obiecte sanitare sau pe accesoriile diverse. Pentru a spori impresia de liniște și relaxare inserarea plantelor este esențială. Le poți așeza fie pe rafturile prezente în baie, fie lângă cadă sau chiuvetă. Nu uita de lumânările parfumate și oglinzile din ratan pentru un plus de originalitate.

Alege corect înălțimea chiuvetei

De câte ori ți s-a întâmplat să mergi în vizită și să sesizezi că este nevoie de eforturi suplimentare pentru a te spăla pe mâini? Ei bine, un asemenea lucru nu ar trebui să se întâmple și în cazul tău.

Înălțimea standard este de 80 de cm, însă există numeroși factori care pot influența decizia finală. Înălțimea totală a camerei, spațiul avut la dispoziție, dar și caracteristicile și nevoilor membrilor familiei se numără printre ele. Una dintre cele mai eficiente soluții este să testezi diverse variante. Măsoară corect dimensiunile și compară-le în momentul achiziției. 

Ai grijă la culori

Nuanțele cele mai indicate sunt cele deschise de bej, alb sau gri. Cu acestea nu vei greși niciodată pentru că nu vor încărca spațiul. De asemenea, asortarea cu piesele de mobilier nu va mai reprezenta o problemă. Poți opta și pentru alegeri mai îndrăznețe precum albastru, verde sau chiar mov. Ai grijă să poziționezi corect corpurile de iluminat pentru a evita cu succes crearea unor efecte vizuale obositoare.

Nu te rezuma doar la felul în care se vor simți invitații

Atât baia, cât și întreaga locuință reflectă stilul și personalitatea ta. Tocmai de aceea, felul în care te simți tu contează cel mai mult. Sentimentul de acasă nu poate fi înlocuit de nimic. Așadar, baia ar trebui să reflecte întru totul nevoile și așteptările tale, indiferent de situație.

Ești o persoană pragmatică, căreia îi plac spațiile aerisite și organizate? Mizează pe un stil modern în baie. Totul trebuie aliniat în funcție de ceea ce te reprezintă pe tine. Răbdare și alegeri bine gândite sunt cele două elemente care trebuie să graviteze în jurul procesului de amenajare al băii.

Verifică minuțios instalația electrică, înainte de toate. Ai grijă la poziționarea vasului de toaletă și la înălțimea corectă a chiuvetei. Nevoile și felul tău de a fi sunt elementele care ar trebui să primeze, indiferent de situație. Alege cu grijă și creeaza un spațiu special!

Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea celor mai bune soluții pentru baia ta, te invităm să ne contactezi telefonic, prin chat-ul de suport sau prin e-mail.

Impartășește

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat