10 motive pentru care să alegi o cadă pe colț sau freestanding pentru baia ta

Cada freestanding

Baia este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință, un spațiu destinat relaxării și regenerării după o zi lungă. Alegerea unei căzi potrivite poate transforma această cameră într-un sanctuar personal de relaxare. Două dintre cele mai populare opțiuni sunt cada pe colț și cada freestanding. În acest articol, vom explora motivele pentru care aceste două tipuri de căzi ar putea fi alegerea perfectă pentru baia ta.

  1. Economie de spațiu

Unul dintre cele mai avantajoase aspecte ale unei căzi pe colț este economia de spațiu. Acesta sunt concepute pentru a se potrivi perfect în colțul băii, utilizând eficient spațiul disponibil și eliberând mai mult loc pentru alte elemente esențiale, cum ar fi un dulap sau o cabină de duș. Aceasta este o soluție ideală pentru băile mai mici, unde fiecare centimetru contează.

  1. Instalare ușoară

Moldelele pe colț sunt adesea mai ușor de instalat comparativ cu alte tipuri de căzi. Acestea pot fi montate direct pe podea și conectate rapid la instalațiile existente, reducând astfel costurile și timpul necesar pentru renovare. De asemenea, majoritatea sunt proiectate pentru a se potrivi cu standardele de instalații sanitare, ceea ce face procesul de instalare mai simplu și mai eficient.

  1. Design ergonomic

Proiectarea este ergonomica, cu unghiuri și forme care permit o poziționare confortabilă a corpului. Acest lucru poate adăuga un plus de confort și poate face timpul petrecut în cadă și mai relaxant. Formele variate, precum semicercurile sau unghiurile ascuțite, pot oferi suport adecvat pentru spate și gât, făcând fiecare baie o experiență plăcută.

  1. Estetică modernă

Căzile freestanding sunt cunoscute pentru aspectul lor elegant și impresionant. Acestea devin adesea punctul focal al băii, adăugând un element de lux și sofisticare. Stilurile variate, de la clasic la modern, permit găsirea unui model care să se potrivească perfect cu designul băii tale.

  1. Flexibilitate în amplasare

Un alt avantaj mare pentru modele freestanding este flexibilitatea în amplasare. Acestea pot fi poziționate oriunde în baie, oferindu-ți libertatea de a crea un design unic și personalizat. Poți plasa cada în mijlocul încăperii pentru un impact vizual maxim sau lângă o fereastră pentru a te bucura de priveliște în timp ce te relaxezi.

  1. Instalare independentă

Fiind independente de pereți, căzile freestanding necesită doar o conexiune simplă la instalațiile de apă și scurgere. Aceasta simplifică procesul de instalare și permite modificări ușoare în proiect. În plus, deoarece nu sunt atașate de pereți, acestea oferă acces ușor pentru curățare și întreținere.

  1. Design clasic

Modelele freestanding în stil clasic sunt adesea fabricate din fontă emailată și au picioare ornamentale. Acestea adaugă un aer vintage și sofisticat băii tale, fiind ideale pentru locuințele cu un decor tradițional. Picioarele pot fi de asemenea personalizate în diferite modele și finisaje, cum ar fi bronz sau crom, pentru a se potrivi cu restul băii.

  1. Design modern

Pentru cei care preferă un stil contemporan, există modele cu linii curate și forme geometrice simple. Acestea sunt adesea realizate din acril sau alte materiale moderne, oferind un aspect elegant și minimalist. Formele variate includ căzi ovale, rotunde sau rectangulare, fiecare aducând o notă de rafinament modern în baia ta.

  1. Materiale recomandate

Căzile freestanding pot fi fabricate dintr-o gamă largă de materiale, inclusiv acril, lemn, marmură și compozit. Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje, așa că este important să alegi unul care să se potrivească nevoilor tale și stilului băii tale. Acrilul este ușor și rezistent, în timp ce marmura oferă un aspect luxos, dar necesită mai multă întreținere.

  1. Personalizare fără limite

Un alt avantaj al căzilor freestanding este posibilitatea de personalizare. Poți alege dimensiunea, forma, culoarea și finisajul care se potrivesc cel mai bine gusturilor tale. De exemplu, poți opta pentru o cadă neagră mată pentru un look modern și elegant sau pentru o cadă albă lucioasă pentru un aspect clasic și curat.

Sfaturi practice în alegerea căzii perfecte

 

Măsoară spațiul disponibil

Înainte de a cumpăra o cadă, asigură-te că măsori corect spațiul disponibil în baie. Alege un model care să se potrivească perfect, fără a aglomera încăperea. Este esențial să ai suficient spațiu pentru a te mișca confortabil și pentru a facilita accesul la instalațiile sanitare.

Alege materialul potrivit

Materialul căzii poate influența durabilitatea și aspectul acesteia. Alege un material care să fie rezistent și ușor de întreținut, precum acrilul. Este ușor de curățat și menține bine căldura.

Verifică instalațiile existente

Asigură-te că instalațiile de apă și scurgere sunt compatibile cu tipul de cadă ales. Uneori, poate fi necesară o reconfigurare a acestora pentru a se potrivi cu un nou model. Consultă un instalator pentru a evalua costurile și complexitatea lucrării înainte de a face achiziția.

Ia în considerare funcțiile suplimentare

Dacă îți dorești o experiență de baie de lux, alege o cadă cu funcții suplimentare, cum ar fi jeturi de hidromasaj sau iluminare LED. Acestea pot adăuga un plus de confort și relaxare. 

Consultă un specialist

Dacă nu ești sigur de alegerea făcută sau de procesul de instalare, consultă un specialist de la CasaVie. Venim în ajutor cu sfaturi utile privind dimensiunile, stilurile și materialele cele mai potrivite pentru baia ta. Astfel, poți să iei cea mai bună decizie și să eviți eventualele problemeImpartășește

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat