Recomandări pentru decorațiuni de Crăciun

Recomandări pentru decorațiuni de Crăciun

 

Cum decorăm de Crăciun?

Perioada sărbătorilor reprezintă prilejul perfect pentru a aduce un suflu nou și inedit locuinței tale. Deseori, căutările devin din ce în mai extenuante, iar variantele de pe piață nu prezintă specificații definite de originalitate și confort. Însă, cine spune că nu poți definitiva alegeri inspirate? Personalizarea este elementul  pe care ar trebui să îl urmezi, indiferent de situație. De asemenea, asigură-te că bugetul pe care îl ai la dispoziție este suficient pentru a achiziționa variante calitative. Investiția își va merita cu siguranță toți banii. Iată câteva recomandări pentru decorațiunile de Crăciun care se vor completa perfect armonia definită de stilul de amenajare:

  1. Obiecte de iluminare – Fie că este vorba de seturi de instalații sau lumânări, vei defini cu succes o atmosferă liniștită, perfectă pentru serile în familie. Se pot așeza atât în exteriorul casei, cât și în interior, pe diverse măsuțe sau rafturi special amenajate. Alege o lumină puternică pentru amenajarea exterioară și una caldă pentru interior. Formele și texturile asimetrice sunt indicate pentru cei care își doresc să iasă din tipare și să se bucure de efecte vizuale nonconformiste.
  2. Ornamente decorative cu motive de Crăciun – Omuleții de zăpadă, steluțele sau fulgii de nea sunt cele mai indicate alternative. Nu uita de ghirlandele confecționate din frunze și conuri de brad pe care le poți așeza atât la ușă, cât și pe balustrada scării. Dacă ai șemineu, poți așeza și acolo lumini și obiecte destinate înfrumusețării decorului general. Poți opta inclusiv pentru variante muzicale, pentru un plus de funcționalitate. Opțiunile handmade sunt și ele pe lista decorațiunilor inedite. Dacă timpul și îndemânarea sunt de partea ta, creează piese de origami din hârtie, cărora să le oferi un finisaj special. De asemenea, poți agăța globulețe de lustră sau alte obiecte de mobilier. Însă, ai grijă să nu exagerezi. De cele mai multe ori, ce e mult strică, mai ales în cazul activităților de amenajare. Evită pe cât posibil, de asemenea, obiectele mult prea încărcate din punct de vedere al design-ului. Sclipiciul sau culorile țipătoare nu denotă bun gust și eleganță.
  3. Imprimeuri pentru perne și lenjerii de pat – Într-un astfel de caz, lucrurile ar trebui gândite cu grijă înainte de a achiziționa alternativele preferate. Nu te aventura către alegeri de duzină pentru că nu vei reuși să te diferențiezi cu nimic. Poți alege roșul și albul, culorile reprezentative pentru o asemenea perioadă în ceea ce privește lenjeriile de pat și imprimeurile pentru perne. Poți alege, de asemenea, diverse fundițe sau forme creative. În cazul pernelor, spre exemplu, poți opta pentru cele care integrează diverse texte sau imagini.
  4. Obiecte destinate amenajării mesei de Crăciun – Și într-un astfel de caz, îți poți lăsa imaginația să creeze lucruri spectaculoase. Adaugă o strălucire aparte meselor luate alături de familie sau prietenii dragi cu ajutorul decorațiunilor pentru tacâmuri sau farfuriilor cu design special. Împăturește șervețelele obișnuite în diverse feluri și colorează-le după bunul plac. De asemenea, poți alege opțiunile care mizează pe finețea picturilor care ilustrează forme și culori specifice sărbătorii. Încununează un asemenea cadru special cu un sfeștnic definit de spectaculozitate și atenție la detalii. Rezultatul final va impresiona cu siguranță, indiferent de situație.
  5. Un brad din cărți – Nu ți se pare că alternativele clasice sunt pentru cei care nu își doresc să experimenteze senzații noi? Pentru un strop de creativitate, alege să creezi un brad împodobit de cărți, nu de globulețe. La final, poți adăuga instalații luminoase în jurul său. Este una dintre opțiunile potrivite mai ales pentru cei care nu dispun de suficient spațiu în locuință. Astfel, îl poți așeza oriunde îți este mai la îndemână, fără a dezechilibra în vreun fel celelalte elemente de estetică. Simplu și eficient!
  6. Măsuțe din ratan pentru un stil rustic – Crăciunul înseamnă acasă, oriunde te-ai afla. De asemenea, o astfel de perioadă este în fapt o stare de spirit și nu o goană după cadouri sau lucruri materiale. Tocmai de aceea, este recomandat să te centrezi pe crearea unui spațiu care să îți genereze emoții pozitive. Obiectele de mobilier din ratan sunt cele care pot combina cu ușurință aspectul modern cu cel rustic. Decorațiunile în formă de conuri de brad sau lumânări sunt perfecte într-un asemenea context. În plus, ratanul este creat manual și este capabil să transmită o sumedenie de povești interesante. Este, de asemenea, o opțiune rezistent, durabilă și care poate oferi experiențe calitative oricui decide să îl achiziționeze.

 

Căutările continue pentru decorațiunile de Crăciun nu vor mai reprezenta, așadar, o misiune imposibilă. Unul dintre cele mai importante lucruri este să reușești să adaugi elemente ale personalității tale în procesul de amenajare. De asemenea, variantele care mizează exclusiv pe calitate sunt cele care te vor ajuta să nu dai greș, indiferent de situație.

Ieși din mulțime și alege opțiunile personalizate pentru un plus de eleganță!

Share

Lasă un comment

Comments trebuie aprobat înainte de a fi afișat